Geplaatst op Geef een reactie

Goedkope koningsdag shirts

Met koningsdag wil je natuurlijk in het oranje gekleed gaan! 
Naast de verkleedkleding hebben wij enorm veel fun T-shirts met de leukste en gekste teksten. Maar waar komt de kleur oranje vandaan?

Waar komt de kleur oranje vandaan

Moet er een kleur genoemd worden bij Nederland, dan denkt iedereen onmiddellijk aan Oranje. Zo staat elk jaar iedereen weer in een leuk oranje koningsdagshirt bier te drinken.
(Grappige shirts Koningsdag vind hier de meest hillarische grappige Koningsdag shirts voor betaalbare prijzen.) De oranjekoorts weer massaal toegeslagen. Als Nederland geassocieerd wordt met een kleur, dan is het oranje. Vanuit de sociale psychologie zijn er theorieën ontwikkeld over de mechanismen die achter dit oranje groepsgevoel zitten.

Waar komt oranje als kleur voor koningshuis vandaan?

Of het nu gaat om het nationale voetbalelftal of klompen in de nationale kleur. De meeste Nederlanders kunnen daarbij ook nog wel bedenken dat dit komt door Willem van Oranje (1533-1584), onze ‘Vader des Vaderlands’. Hij leidde in de zestiende eeuw Nederlands onafhankelijkheidsoorlog tegen Spanje en legde daarbij de basis voor onze natie. Koning werd hij niet – dat was in die tijd te veel gevraagd. Koningschap werd toen immers nog gezien als door God gegeven.


hillarische grappige Koningsdag shirts voor betaalbare prijzen

Willem van Oranje

Misschien heb je wel eens van Willem van Nassau gehoord. Hij staat beter bekend als Willem van Oranje en wordt gezien als de stamvader van het Huis van Oranje Nassau. Willem van Oranje werd de leider van de jonge Republiek. En zijn zonen en diens kinderen volgden hem wel op. Wat veel minder bekend is, is hoe Willem van Oranje aan zijn kleur kwam. Het toevoegsel aan zijn naam kreeg hij doordat hij al op jeugdige leeftijd (1544) het Franse prinsdom ‘Orange’ erfde van zijn neef René van Chalon. In feite hebben wij onze oranje kleur dus te danken aan de Franse streek Orange!

Oorsprong oranjegekte

De koninklijke familie stamt af van deze man, ze zijn dus familie. Onze tegenwoordige prins Willem-Alexander heeft ook als titel Prins van Oranje-Nassau. Aan de oorsprong van de oranjegekte ligt Willem van Oranje (1533-1584), die in de zestiende eeuw de Nederlandse onafhankelijkheidsoorlog tegen Spanje leidde. De titel ‘van Oranje’ kreeg Willem omdat hij op elfjarige leeftijd het Franse prinsdom Orange had geërfd van zijn neef René van Chalon.

Oranje
Omdat ons koningshuis het woord ‘oranje’ in de familienaam heeft, is deze kleur onze nationale kleur geworden. Daarom wordt het gebruikt bij Koningsdag en bij de tenues van nationale sportclubs!

Geplaatst op Geef een reactie

Goedkoop hoodie bedrukken

Opzoek naar een origineel cadeau? Denk eens aan het bedrukken van een leuke trui. Goedkoop een hoodie bedrukken kan bij ons geregeld worden. Of je kan goedkope hoodies bestellen.  Met het bedrukken van een hoodie of zoodie heb je een uniek kledingstuk voor jezelf of om cadeau te doen. Maar wat is nu een hoodie? En wat is zijn geschiedenis?

Wat is een hoodie?

Wat is een hoodie? En wie draagt hem?

De hoodie is een trui die vaak gedragen wordt door allerlei mensen van allerlei komaf. De Hoodie is ideaal als team trui, studentenverenigingstrui of chill sweater. Het is een fijn kledingstuk wat gedragen kan worden door een man of een vrouw.  Een hoodie is in principe hetzelfde als een sweater, alleen heeft deze een capuchon. Aan de voorkant kan hij worden uitgevoerd met rits. Meer als een hooded vest of met een kangoeroe zak. je weet wal zon zak op de voorkant van de trui.  Kortom: Een hoodie trui is een sweatshirt met een muts en en vaak heeft de hoodie nog zakken in het midden.

Geschiedenis hoodie

De capuchon trui is in de jaren dertig uitgevonden door het Amerikaanse merk Champion. In eerste instantie werd er gezocht naar een trui om de arbeiders lekker warm te houden. Met de uitvinding van de hooded sweater waren de arbeiders lekker beschermt tegen de kou.  Het woord ‘hood’ komt vanuit het Anglosaksische en geeft feitelijk weer dat er een muts of vroeger gebruiketn ze de benaming trui met kap.

Jaren later word de trui polulair onder sporters en atleten die American footbal en baseball beoefenden. Rond de jaren 70 was hij populair bij de early hiophop en skate scene. En in de 80 brak hij helemaal door in de Hiphop wereld.

De hoodie is populair onder skaters maar ook de Hip Hop scene. De capuchon trui is in de jaren dertig uitgevonden door het Amerikaanse merk Champion.

Hoodie als symbool

Toen de 17-jarige Trayvon Martin in 2012 in Florida werd doodgeschoten door een politieman droeg hij een hoodie. De moord op de onschuldige Martin was de directe aanleiding voor het ontstaan van de Black Lives Matter-beweging. De hoodie werd als symbool onderdeel van het verzet tegen politie-geweld en racisme en in heel Amerika werden Million Hoodie Marches georganiseerd.  Ook in Engeland, In de jaren 90 werd de hoodie in Engeland in de ban gestopt, omdat criminelen het vaak droegen om hun gezicht voor de camera te verbergen

Na de jaren ’90 veranderde het imago en werd de hoodie een fashionable kledingstuk. Deze trend werd gezet in de Verenigde Staten waar jonge hippe studenten op de High Schools en colleges dit kledingstuk aan naar school droegen. Deze trend vloog al vrij snel over naar West-Europa en zo heeft de hoodie haar imago verbeterd. Tegenwoordig kun je hoodies laten bedrukken en zijn hoodies te kopen in allerlei hippe kleuren. Op dit moment gebruikt eigenlijk niemand de naam capuchon trui meer. En hooded sweater werd later verbasterd naar hoodie.

Tegenwoordig zijn bedrukte hoodies populair. Zowel als Zoodie met rits als gewone Hoodie

 

Een origineel cadeau? Denk eens aan het bedrukken van een leuke trui. Met het goedkoop bedrukken van een hoodie of zoodie heb je een uniek kledingstuk.

goedkoop-hoodie-bedrukken

Geplaatst op Geef een reactie

WordPress Resources at SiteGround

WordPress is an award-winning web software, used by millions of webmasters worldwide for building their website or blog. SiteGround is proud to host this particular WordPress installation and provide users with multiple resources to facilitate the management of their WP websites:

Expert WordPress Hosting

SiteGround provides superior WordPress hosting focused on speed, security and customer service. We take care of WordPress sites security with unique server-level customizations, WP auto-updates, and daily backups. We make them faster by regularly upgrading our hardware, offering free CDN with Railgun and developing our SuperCacher that speeds sites up to 100 times! And last but not least, we provide real WordPress help 24/7! Learn more about SiteGround WordPress hosting

WordPress tutorial and knowledgebase articles

WordPress is considered an easy to work with software. Yet, if you are a beginner you might need some help, or you might be looking for tweaks that do not come naturally even to more advanced users. SiteGround WordPress tutorial includes installation and theme change instructions, management of WordPress plugins, manual upgrade and backup creation, and more. If you are looking for a more rare setup or modification, you may visit SiteGround Knowledgebase.

Free WordPress themes

SiteGround experts not only develop various solutions for WordPress sites, but also create unique designs that you could download for free. SiteGround WordPress themes are easy to customize for the particular use of the webmaster.