Uncategorized

Goedkoop hoodie bedrukken

Opzoek naar een origineel cadeau? Denk eens aan het bedrukken van een leuke trui. Goedkoop een hoodie bedrukken kan bij ons geregeld worden. Of je kan goedkope hoodies bestellen.  Met het bedrukken van een hoodie of zoodie heb je een uniek kledingstuk voor jezelf of om cadeau te doen. Maar wat is nu een hoodie? En wat is zijn geschiedenis?

Wat is een hoodie?

Wat is een hoodie? En wie draagt hem?

De hoodie is een trui die vaak gedragen wordt door allerlei mensen van allerlei komaf. De Hoodie is ideaal als team trui, studentenverenigingstrui of chill sweater. Het is een fijn kledingstuk wat gedragen kan worden door een man of een vrouw.  Een hoodie is in principe hetzelfde als een sweater, alleen heeft deze een capuchon. Aan de voorkant kan hij worden uitgevoerd met rits. Meer als een hooded vest of met een kangoeroe zak. je weet wal zon zak op de voorkant van de trui.  Kortom: Een hoodie trui is een sweatshirt met een muts en en vaak heeft de hoodie nog zakken in het midden.

Geschiedenis hoodie

De capuchon trui is in de jaren dertig uitgevonden door het Amerikaanse merk Champion. In eerste instantie werd er gezocht naar een trui om de arbeiders lekker warm te houden. Met de uitvinding van de hooded sweater waren de arbeiders lekker beschermt tegen de kou.  Het woord ‘hood’ komt vanuit het Anglosaksische en geeft feitelijk weer dat er een muts of vroeger gebruiketn ze de benaming trui met kap.

Jaren later word de trui polulair onder sporters en atleten die American footbal en baseball beoefenden. Rond de jaren 70 was hij populair bij de early hiophop en skate scene. En in de 80 brak hij helemaal door in de Hiphop wereld.

De hoodie is populair onder skaters maar ook de Hip Hop scene. De capuchon trui is in de jaren dertig uitgevonden door het Amerikaanse merk Champion.

Hoodie als symbool

Toen de 17-jarige Trayvon Martin in 2012 in Florida werd doodgeschoten door een politieman droeg hij een hoodie. De moord op de onschuldige Martin was de directe aanleiding voor het ontstaan van de Black Lives Matter-beweging. De hoodie werd als symbool onderdeel van het verzet tegen politie-geweld en racisme en in heel Amerika werden Million Hoodie Marches georganiseerd.  Ook in Engeland, In de jaren 90 werd de hoodie in Engeland in de ban gestopt, omdat criminelen het vaak droegen om hun gezicht voor de camera te verbergen

Na de jaren ’90 veranderde het imago en werd de hoodie een fashionable kledingstuk. Deze trend werd gezet in de Verenigde Staten waar jonge hippe studenten op de High Schools en colleges dit kledingstuk aan naar school droegen. Deze trend vloog al vrij snel over naar West-Europa en zo heeft de hoodie haar imago verbeterd. Tegenwoordig kun je hoodies laten bedrukken en zijn hoodies te kopen in allerlei hippe kleuren. Op dit moment gebruikt eigenlijk niemand de naam capuchon trui meer. En hooded sweater werd later verbasterd naar hoodie.

Tegenwoordig zijn bedrukte hoodies populair. Zowel als Zoodie met rits als gewone Hoodie

 

Een origineel cadeau? Denk eens aan het bedrukken van een leuke trui. Met het goedkoop bedrukken van een hoodie of zoodie heb je een uniek kledingstuk.

goedkoop-hoodie-bedrukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *